Prirodni piling za stopala, noge, ruke…

Kako napraviti piling za noge?

O svim delovima tela treba podjednako brinuti. Postoji nebrojano mnogo kozmetičkih preparata za negu kože, ali neke od njih možete napraviti i sami. Tako ćete zasigurnno znati šta stavljate na svoju kožu. Između ostalog, svoju kožu na rukama, nogama i stopalima treba da negujete pilinzima koje ćete redovno primenjivati jer pilinzi uklanjaju mrtve ćelije sa Vaše kože i tako čine Vašu kožu sjajnom, mekanom i zdravom. Čitajući ovaj članak saznajte kako da sami kod kuće napravite piling za svoje ruke, noge i stopala.

Piling za noge pre depilacije

Dobro je poznato da se koža prilikom depilacije iritira, ali prirodnim pilingom pre depilacije možete sprečiti ovu pojavu.piling

Za piling za noge pre depilacije potrebno Vam je:

 • Bebi ulje
 • Šećer

Priprema pilinga pre depilacije:

20 ml bebi ulja pomešajte sa šećerom. Šećer dodavati dok ne dobijete masu koja je slična gustini jogurta. Pre depilacije pokvasite noge, pa potom nanesite piling laganim masiranjem kružnim pokretima. Nakon toga isperite noge vodom. Piling sa bebi uljem i šećerom pre depilacije pomaže i kod uraslih dlaka, a pre svega hidrira kožu.

Piling za glatke noge

Piling nogu je jedan od najboljih načina da koža Vaših nogu bude glatka i sjajna, ali zašto biste bacali novac na kojekakve industrijske preparate kad možete sami kod kuće napraviti piling koji će ukloniti mrtve ćelije s Vaše kože i učiniti je mekšom i lepšom? Sve što Vam je potrebno da biste napravili prirodni piling za glatke noge jeste:

 • Sveže ceđeni sok od limuna
 • Šećer
 • Po želji možete dodati mirisna ulja koja su bogata vitaminom E

Kako napraviti prirodni piling za glatke noge?

Iscedite limun i u sok dodajte između 50 i 100 grama šećera. Šećer, iako je loš po Vaše zdravlje, sjajan je za Vašu kožu. Pomoći će Vam da uklonite mrtve ćelije sa kože, dok će limun učiniti Vašu kožu svetlijom i sjajnijom. Pomešajte sok od limuna sa 100 grama šećera i kada odete pod tuš, natopite noge vodom (kako bi koža omekšala), pa potom nanesite piling na noge tako što ćete masirati kožu kružnim pokretima. Kada umasirate piling na noge, isperite noge vodom. Kada ih osušite peškirom, namažite ih losionom za telo kako biste hidrirali kožu.

Piling za stopala

Grube i ispucale pete i stopala mogu izazvati veoma neprijatan osećaj, a takođe nimalo nisu prijatne za oko. Međutim, ovo možete sprečiti i ukloniti ako je došlo do toga. Napravite sopstveni piling za stopala od sastojaka koji su Vam veoma dostupni.

Razlozi ispucalih peta mogu biti razni: predugo stajanje, manjak hidratacije, gojaznost, psorijaza, ekcem i druge kožne bolesti, neudobna i otvorena obuća i mnogi drugi.

Sve što Vam je potrebno za prirodni piling za stopala jeste:

 • 2 kašike braon šećera
 • 1 kašičica soka od limuna
 • 1 kašika meda
 • 2 kašike maslinovog ulja
 • Kadica za pranje nogu

Priprema pilinga za stopala

Pomešajte ove sastojke u jednoj posudi tako što ćete dodavati jedan po jedan sve dok ne dobijete gustu i lepljivu masu. Napunite kadicu mlakom vodom i potopite stopala na nekih 10 do 15 minuta kako bi koža omekšala. Dok su Vam stopala u kadici, umasirajte piling kružnim pokretima. Nakon toga isperite stopala čistom mlakom vodom. Koža na stopalima će Vam biti glatka i mekana.

Piling za ruke

Šake vrlo lako pucaju, naročito zbog čestog pranja ruku i tokom jesenjih i zimskih meseci. Kožu svojih ruku možete učiniti mekom i glatkom tako što ćete napraviti piling.

Sastojci za piling za ruke:

 • 1 kašika kokosovog ulja
 • 2 kašike meda
 • ¼ šoljice morske soli
 • ¼ šoljice šećera
 • 1 kašičica sveže ceđenog soka od limuna

 Priprema pilinga za ruke:

U činiju srednje veličine pomešajte med i kokosovo ulje. U drugu manju činiju stavite šećer, so i sok od limuna i to promešajte. Ovu smesu sipajte preko prethodno napravljene smese od meda i kokosovog ulja i mešajte dok ne postane glatko.

Kako koristiti piling za ruke?

Nanesite piling na ruke i nežno ih masirajte između 30 i 60 sekundi. Ne zaboravite da piling razmažete i između prstiju. Isperite ruke mlakom vodom i potom ih osušite. Kokosovo ulje će obezbediti dovoljno vlage Vašim rukama, pa nema potrebe da dodatno nanosite neku kremu za ruke. Ovo radite dva puta nedeljno.

Kokosovo ulje će Vašim rukama obezbediti dovoljno vlage i zaštititi ih od virusa i bakterija, a takođe će ih učiniti mekšim.

Med leči ispucalu kožu i čini je mekšom. Med je jedno od najvećih čuda prirode.

So i šećer u kombinaciji su sjajni za piling kože, a takođe leče ispucalu kožu.

Sok od limuna prosvetljuje kožu, smekšava je, a takođe uklanja neprijatne mirise (na primer, ako ste seckali luk).

Piling za urasle dlake

Urasle dlake mogu stvoriti veoma ozbiljne probleme i ostaviti trajne ožiljke. Postoje razni pilinzi kojima se možete izboriti protiv uraslih dlaka. Piling za urasle dlake možete raditi uz pomoć sunđera za kupanje, specijalne rukavice za piling ili to jednostavno možete uraditi nežnim masiranjem kože kružnim pokretima. Redovnim pilingom skidate mrtve ćelije sa kože i tako su urasle dlake sve bliže površini, pa će tako izbiti na površinu da ih možete odstraniti. Piling za urasle dlake možete uraditi mešavinom maslinovog ulja, morske soli i jogurta. Kada dlačice izbiju na površinu možete ih jednostavno iščupati pincetom i potom to očistiti alkoholom kako se ne bi inficiralo. Redovnim pilingom sprečićete dalje urastanje dlaka jer tako skidate mrtve ćelije sa kože. Nakon svakog pilinga obavezno nanesite na kožu losion ili kremu za telo kako biste hidrirali kožu.

Saveti za sprečavanje urastanja dlaka posle depilacije:

 • Pre depilacije obavezno dobro pokvasite noge toplom vodom kako bi i koža i dlake omekšali. Dlake će se tako lakše ukloniti bez iritacija.
 • Pre depilacije obavezno uradite piling kako biste uklonili mrtve ćelije sa površine kože.
 • Obavezno se depilirajte ili brijte u smeru rasta dlake.
 • Nakon depilacije obavezno se namažite nekom hidratantnom kremom ili losionom kako biste sprečili iritaciju kože.
 • Najbolje je da depilaciju obavljate uveče pre spavanja.
 • Depilaciju nikako ne obavljajte ako Vam je koža prethodno iziritirana.