ricinusovo ulje za rast trepavica

Ricinusovo ulje za rast trepavica

Da li zavidite manekenkama na dugim, gustim i tamnim trepavicama? Upravo takve trepavice ističu oči i čine ih prelepim. Ali, nismo svi rođeni sa takvim trepavicama. Ukoliko spadate u tu grupu ljudi, ne brinite. Postoje neka prirodna rešenja koja mogu učiniti vaše trepavice lepima.

Ulje ricinusa se može koristiti za rast i gustinu trepavica. Ono ih čini jačima, sprečava lomljenje, i može podstaći rast na mestima na kojima su trepavice retke.

Ulje ricinusa za rast trepavica

Ovih dana, većini devojaka nije problem da izdvoje nešto novca za kozmetičke proizvode, koji će učiniti trepavice dugima, gustima i tamnima. Ove proizvode koriste mnoge žene, koje žele da na brzinu naglase svoju lepotu, ali pošto su veštački, znači da njihovi efekti nisu dugoročni. Dakle, potrebna vam je prirodna alternativa. Ulje ricinusa će pomoći vašim trepavicama da bolje rastu.

ricinusovo ulje za trepavice

Da li je ricinusovo ulje dobro za rast trepavica ?

Hajde prvo da vidimo koje su hranljive materije prisutne u ovom ulju, tj. zbog čega je ono efektno sredstvo za rast trepavica.Ricinusovo ulje sadrži vitamin E, minerale, proteine i ima antibakterijska svojstva. Osim toga, bogato je trigliceridnom vrstom masnih kiselina. Deluje tako što hidrira i jača trepavice. Činjenice su da:

  • Ricinusovo ulje prirodno hidrira područje na koje se nanosi
  • Puno je hranljivih materija
  • Prodire duboko u kožu, pa deluje iznutra

Sva ova svojstva su u kombinaciji dobra za rast dugih, gustih i tamnih trepavica.

Najbolje ricinusovo ulje za trepavice

Postoji mnogo vrsta ulja ricinusa, a koriste se u različite svrhe. Važno je da znate koji je tip ulja odgovarajući za trepavice. Raspitajte se u zdravoj hrani, pažljivo pročitajte etiketu i uzmite ono koje je 100% hladno ceđeno, tako znate da je čist i zdrav proizvod.

Najbolje vreme za mazanje ricinusovog ulja na trepavice

Vreme koje je najbolje za nanošenje ricinusovog ulja je uveče, par sati pre odlaska na spavanje. Možete ga naneti i u toku dana, ali je bolje da to bude uveče, da bi ulje moglo da deluje već u toku noći, i da započne proces rasta trepavica.

Kako se nanosi ricinusovo ulje na trepavice ?

Trebaće vam:

  • Čisto ricinusovo ulje
  • Čista četkica od maskare ili četkica za ajlajner
  • Štapić za uši

Pre nego što počnete, dobro se umijte vodom, i uklonite sve tragove šminke, pogotovo sa očiju.

Koristite hladno ceđeno ricinusovo ulje, jer je čisto i prirodnije.

Umočite četkicu (od maskare ili ajlajnera) u ricinusovo ulje i malo je lupite prstom, kako biste otresli višak ulja.

Uz pomoć četkice, nanesite ulje pažljivo na trepavice, počnite od unutrašnjeg ugla oka. Cele trepavice treba da budu premazane ricinusovim uljem, od korena do vrha. Ponovite isti proces i na drugom oku.

Uklonite višak ulja koji je kapnuo ispod oka, štapićem za uši.

Najbolje je da nanesete ricinusa uveče, i odete na spavanje. Pustite ga da deluje, dok vi odmarate i spavate.

Obavezno uklonite sve ostatke ulja ricinusa kada se probudite, inače će vam se šminka koju nanesete na oči cediti. Za skidanje ulja, možete se poslužiti blagim tonikom ili vodom. Nemojte trljati ili vući trepavice, da se ne bi izlomile.

Saznajte više>>> Ricinusovo ulje za kosu

Koje vrste ricinusovog ulja možete koristiti za trepavice

Ricinusovo i maslinovo ulje: na trepavice se može naneti mešavina ricinusovog ulja i maslinovog ulja, uveče pre odlaska u krevet. Proces je isti kao ovaj koji je opisan u tekstu iznad.

Ricinusovo ulje i smesa od glicerina i belanaca: napravite mešavinu od glicerina i belanaca, pa dodajte dve kapi ulja ricinusa. Ova smesa će ojačati i produžiti vaše trepavice. Pratite korake opisane u tekstu iznad.

Kako ricinusovo ulje sprečava opadanje trepavica?

Kako starimo, tkivo kože oko očiju slabi, i to za posledicu ima opuštanje kože, zbog čega folikuli trepavica ne ostaju unutra. Zbog svega toga, trepavice polako opadaju. Kombinacija ricinusovog ulja sa drugim, zdravim uljima sprečiće prirodan proces opadanja trepavica.Ricinusovo ulje lako prodire u folikule, te na taj način jala unutrašnju strukturu kožnih tkiva. Da biste postigli ovaj efekat, najbolja kombinacija je par kapi ulja semena grožđa i bademovog ulja, dodata u ulje ricinusa. Nanesite ovu mešavinu na trepavice, ostavite da deluje sat vremena, pa isperite vodom. Ponavljajte nekoliko nedelja zaredom, za najbolje rezultate.

Saveti

Ricinusovo ulje, ili neka od mešavina se može nanesti na trepavice čistom četkicom od ajlajnera ili maskare. Ako ih nemate, možete utrljati ulje na prste, palac i kažiprst, i tako naneti na trepavice. Dok stavljate ulje, pripazite da ne preterate.

Isperite svo ulje iz trepavica, uz pomoć vode ili blagog losiona za skidanje šminke, kako se prljavština i prašina ne bi lepili u trepavice. Ne dozvolite da vam ulje kapne u oko, ali ako se to desi, isperite vodom nekoliko puta kako biste bili sigurni da ste ga skroz očistili.

Trepavicama može biti potrebno nekoliko nedelja da počnu da reaguju na tretman, pa se nemojte obeshrabriti ako ne primetite instant rezultat. Koristite ricinusovo ulje redovno u uživajte u zdravim i lepim trepavicama.