zena-uziva-u-hrani

Ruski prirodni lekovi za imunitet

Znanje o lekovitim biljkama odnosno znanje o narodnoj medicini poseban je dar različitih naroda, a među njima se izdvaja Ruska narodna medicina koja datira vekovima u nazad. Kvalitet Ruske narodne medicine prepoznat je širom sveta, pa tako na našim prostorima možete uživati blogodeti iste i upoznati se sa prirodnim lekovima koji će ojačati vaš imunitet.

Predstavljamo vam Ruske prirodne lekove za jačanje imuniteta!

Suvo voće jača imunitet

Ukoliko zamenite svoju užinu koja podrazumeva čokolade sa suvim voćem ojačaćete svoj imunitet, na jednostavan način u svega nekoliko nedelja. Suvo voće sadrži antioksidanse koji jačaju imunitet i na prirodan način vas štite od gripa i virusa. 

Rusi obožavaju ovu opuštenu tehniku jačanja imunitet suvim voćem koje nije ušećereno a posebno ističu suve brusnice kao proizvod pun antioksidanata, ali i vitamina. Brusnicu možete mešati sa šljivama i kajsijama koje se lako nalaze na našim prostorima. Dovoljno je pojesti uz uravnoteženu ishranu dva do tri puta nedeljno po šaku suvog voća. 

Slatko-ljuti Ruski napitak za jačanje imuniteta

Crni luk je odličan za imunitet, pored velike količine vitamina sadrži i fitohemikalije koje u veoma kratkom roku mogu ojačati vaš imunitet.

Ruski narodni recept podrazumeva dve glavice crnog luka koje su sitno iseckane i ubačene u 350ml vode. Vodu treba kuvati tako da proključa, a zatim je ostaviti da ključa narednih desetak minuta na tihoj vatri. Procedure luk a u preostalu vodu dodajte tri supene kašike meda i dobro promešajte. 

Kada se napitak ohladi držite ga u frižideru i ispijajte na kašiku u narednih pet dana, ujtru na prazan stomak! 

Ruska gljiva Čaga

Ruska Sibirska gljiva Čaga poznata je celom svetu i možete je pronaći u okviru Ruske apoteke kao praha sa dodatkom vitamina C, koji uz redovnu upotrebu jača vaš imunitet i daje vas snagu za dnevne aktivnosti. Široka lepeza hranjivih sastojaka gljive Čage uz dodatak vitamina C jača vaš imunitet, ali i ubrzava regeneraciju kože i tikva, ubija slobodne radikale unutar tela i bakterije sprečavajući virusne infekcije. 

Uticaj ove gljive potvrdili su i naučnici koji su dokazali da ima direktan uticaj na jačanje organizma i da može smanjiti i neutralisati oksidativni stres koji se stvara u telu i slabi naše ćelije tako da dođe do bolesti. 

Čaj od cveta nevena

Nešto laganiji prirodni lek iz Ruskih apoteka jeste čaj od sušenog cveta Nevena koji ima antimikrobno dejstvo i koji umiruje želudac i podstiče dobar rad creva. Kada su naša creva dobro i kada imamo dovoljan broj pozitivnih bakterija u njima imunitet se lepo razvija i postajemo otporni na sezonske viruse i gripe.

Generalno Ruska prirodna medicina obožava čajeve, a među njima se posebno izdvaja čaj od cveta nevena koji ima oštar miris ali je prijatnog ukusa. 

Čuvajte svoje zdravlje! 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *