telo-mazanje-koze-krema-devojka-plaza

Saveti za negu kože tela tokom cele godine

Koža je najveći organ našeg tela i izložena je različitim uticajima tokom cele godine. Od hladnog zimskog vazduha, pa sve do letnjeg sunčevog zračenja, koža mora da se nosi sa raznim izazovima.

Zbog toga je veoma važno da se brinemo o našoj koži na pravilan način, jer je zdrava koža najlepša šminka na nama. U nastavku teksta pročitajte najbolje savete za negu kože tela tokom cele godine.

Nega kože tela tokom zimskog perioda

Zima je vreme kada koža najviše pati. Hladne temperature, suv vazduh i stalno grejanje u kući ili na poslu mogu da učine da koža postane suva, ljušti se i postane crvena i ispucala. Međutim, potrudite se da uradite sve za lepotu i negu vašeg tela što je moguće, kako biste održavali svoju kožu zdravom, blistavom i zategnutoom tokom ovog hladnog perioda. 

Hidratacija iznutra 

Voda je ključna za hidriranu kožu, pa je važno da pijete dovoljno tečnosti tokom zime. Ako vaša koža nije hidrirana, može da postane suva i iritirana, što može da dovede do ljuštenja. Pijte bar 8 čaša vode dnevno kako biste održali vašu kožu zdravom i sjajnom.

Hidratacija spolja

Zima je vreme kada je korišćenje hidratantne kreme za telo obavezno. Korišćenje ovakvih krema, mleka ili ulja može pomoći da se koža održi mekom i nahranjenom tokom zimskog perioda. Potražite hidratantne proizvode koji sadrže prirodne sastojke poput maslinovog ili arganovog ulja, koje pomažu da se koža hidratizira.

Koža i vruće kupke

Vruće kupke i tuševi mogu da osuše kožu, pa je bolje da se držite podalje od njih tokom zime. Ako morate da se okupate, koristite toplu vodu umesto vruće. Takođe, koristite hidratantno mleko za kupanje kako biste dodatno nahranili svoju kožu.

Kozmetika za skidanje šminke

Korišćenje pravilne kozmetike za skidanje šminke tokom zimskog perioda godine jedan je od ključnih faktora za negu kože tela. Koža tokom zime može biti dehidriranan i sklona ljuštenju, pa je važno da koristite proizvode koji neće dodatno isušivati kožu

Preporučuje se korišćenje hidratantnih maramica ili tečnosti za skidanje šminke koje sadrže prirodne sastojke poput ulja ili glicerina, koji će pomoći da se koža omekša i zaštiti od isušivanja. Ukoliko koristite tradicionalne proizvode za skidanje šminke, potražite one sa niskim nivoom alkohola kako ne bi dodatno oštetili vašu kožu.

mazanje-krema-ruke

Nega kože tokom letnjeg perioda

Leto je vreme godine kada koža najviše izlazi na sunce i stvara se više sebuma. Međutim, visoke temperature i UV zraci mogu da učine da koža postane crvena, upaljena i isušena. Kako biste zaštitili svoju kožu tokom leta, potrebno je da pratite nekoliko jednostavnih saveta.

Zaštita od sunca

Najvažniji korak u nezi kože tela tokom leta jeste korišćenje zaštite od sunca. Koristite proizvode sa širokim spektrom zaštite koji će zaštititi vašu kožu od UV zraka

Preporučuje se korišćenje proizvoda sa visokim faktorom zaštite, pogotovo ako ste izloženi direktnom suncu. Pazite da proizvod za zaštitu od sunca nanosite na svaka 2-3 sata, pogotovo ako ste u vodi ili se znojite.

Održavanje kože čistom

Leto može biti vreme kada se na koži stvaraju više masnoća i sebuma, pa je važno da održavate kožu čistom. Koristite blag sapun i vodu kako biste održali kožu čistom i nahranjenom. 

Uklonite višak sebuma sa kože korišćenjem blagog tonika. Ukoliko imate problem sa mrljama na koži, koristite proizvod koji sadrži salicilnu kiselinu kako biste očistili kožu i sprečili nastanak novih mrlja. Niacinamid vam takođe može pomoći na  putu ka čistoj i negovanoj koži! 

Kupanje u bazenu

Bazeni često sadrže hlor i druge hemikalije koje mogu oštetiti vašu kožu. Ako želite da se kupate u bazenu, pazite da sa sobom uvek imate hidratantnu kremu i nanesete je nakon kupanja. Takođe, izbjegavajte dugotrajno izlaganje suncu nakon kupanja u bazenu, kako biste sprečili sušenje kože.

Piling 

Redovno korišćenje pilinga tokom leta pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija sa površine kože, što omogućava bolju apsorpciju hidratantne kreme i drugih proizvoda za njegu. Piling može biti mehanički ili hemijski, a birate onaj koji odgovara tipu vaše kože. 

Ako imate suvu ili osetljivu kožu, koristite blaži piling, dok ako imate masnu kožu možete koristiti jači piling sa učinkom čišćenja. Koristite piling jednom ili dva puta nedeljno kako biste osnažili svoju kožu i sprečili nastanak problema sa kožom tokom leta.

Dobra stvar kod pilinga je što ga ne morate kupovati, već ga sami praviti uz pomoć sastojaka koje verovatno već imate u svom domu – šećer, maslinovo ulje, sok od limuna, med, kokosovo ulje i drugi.

Nadamo se da vam je ovaj tekst bio koristan i da ste pronašli sjajne savete kako voditi računa o koži tokom cele godine, kako bi uvek bila mekana, sjajna i zategnuta.