Soda bikarbona kao čudotvoran lek za želudac

Jedan od čestiih zdravstvenih problema kod starije i mlađe populacije jeste problem sa gorušicom koji se javlja stvaranjem viška želudačne kiseline u organizmu zbog konzumiranja masne hrane, sokova, čokolada i sličnih prehrambenih proizvoda koji nepovoljno utiču na rad želuca.

Soda bikarbona je prirodni lek koji se koristi dugi niz godina za lečenje gorušice i stomačnih problema.

Soda bikarbona povoljno deluje na uznemiren stomak i umanjuje želudačnu kiselinu tako što balansira ph vrednost digestivnog trakta, uništava toksične supstance u organizmu i čisti crevni trakt.

Uzimanjem samo jedne kašičice sode bikarbone sa čašom vode možete osetiti trenutno olakšanje, a redovnom upotrebom dolazi do smanjenja pojave viška želudačne kiseline u organizmu.

soda bikarbona

Postoji veći broj komercijalnih tretmana koji su na raspolaganju za lečenje želudačne kiseline, ali njihovu dejstvo je kratkotrajno i često je praćeno neželjnim efektima koji mogu izazvati druge probleme u organizmu dok se soda bikarbona kao lek za želudac može upotrebljavati bez nus pojava tog tipa.

Kako se koristi soda bikarbona kao lek za želudačnu kiselinu ?

Jedan od najčećih načina za korišćenje sode bikarbone za lečenje stomačnih problema jeste konzumacija jedne do dve kašičice sode bikarbone u jednoj šolji tople vode.

Vodite računa da dobro promešate sodu bikarbonu u toploj vodi kako bi se potpuno otopila.

Pored tople vode može se koristiti i hladna voda, a u tom slučaju dodajte jednu ipo kašičicu sode bikarbone u čaši vode i dobro promešajte.

Korišćnjem ovog prirodnog leka trebalo bi da odmah osetite olakšanje, a ukoliko do toga ne dođe dodajte dve kašičice sode bikarbone u čaši vode i svako ćete osetiti poboljšanje.

Doziranje sode bikarbone je često velika nedoumica, a da bi se pila veća količina od dve kašičice potrebno je da se koristi medicinska soda bikarbona bez aluminijuma kao lek za želudac.

Soda bikarbona i limunov sok za želudac

Soda bikarbona kao lek za želudac se može koristiti i u kombinaciji sa limunovim sokom kako bi ste imali što bolji efekat dejstva ovog prirodnog leka.

Iscedite sok dva limuna i dodajte jednu ipo kašičicu sode bikarbone, takođe, ovom napitku možete dodati i malo meda ili nekog zaslađivača.

Ovakva upotreba sode bikarbone umirujuće će delovati na vaš želudac, brzo eliminisati želudačnu kiselinu i povoljno delovati na gastritis.

Soda bikarbona kao lek za želudac se može koristiti i sa maslinovim uljem za što brže rezultate.

Iscedite sok jednog limuna i u to dodajte pet grama sode bikarbone i jednu kašičicu maslinovog ulja. Na ovaj način ćete očistiti svoj digestivni trakt i poboljšati varenje.

Maslinovo ulje i soda bikarbona kao lek za želudac daju veom brze rezultate, a povišena želudačna kiselina i gastritis vas neće dugo mučiti.

Soda bikarbona i čaj od nane

Soda bikarbona kao lek za želudac može da se koristi i u kombinaciji sa čajevima, a najpovoljniji efekat po stomačne tegobe daje mešavine sode bikarbone i čaja od nane.

Poznato je da je i čaj od nane priznat prirodni lek za želudac.

Da bi ste napravili optimalnu mešavinu ova dva satojka za napitak od dve litre potrebno vam je jedna ipo kašičica sode bikarbone, osam šolja tople vode i četiri kesice čaja od nane.

Ovu mešavinu kao lek za želudac možete piti preventivno kao i onda kada dodje do problema sa želudačnom kiselinom i u toku celoga dana.

Soda bikarbona kao lek za želudac upotreba i doziranje

Upotreba sode bikarbone kao prirodnog leka za želudac mora biti pravilno dozirana.

Odrasili bi trebalo da uzimaju jednu do dve kašičice sode bikarbone na svakih tri do četiri sata dok ne dođe do olakšanja i smanjenja bola i gorušice.

Deca iznad šest godina mogu da konzumiraju pola kašičice dva puta dnevno u toploj vodi.

Mada soda bikarbona kao lek za želudac kod dece može da se koristi samo u izuzetnim situacijama, a ne svakodnevno.

Ako dete ima stomačne probleme obavezno posetite pedijatra.

Prilkom koršćenja sode bikarbone uvek dobro promešajte kako bi ste bili sigurne da je potpuno rastopljena u vodi.

Upotreba sode bikarbone može mnogo da pomogne u umanjenju siptoma gorušice, ali da biste potpuno rešili ovaj problem potrebna je pravilna ishrana.

Konzumirajte više manjih obroka odnosno da pet obroka dnevno gde se pozdrazumevaju i užine.

Soda bikarbona u kombinaciji sa pravilnom ishranom može doneti jako dobre rezultate u lečenju stomačnih problema, bolova u želucu kao i gorušice, mučnine i slično.

Reference:

https://www.webmd.com/a-to-z-guides/baking-soda-do-dont#1

https://www.humnutrition.com/blog/remedies-for-upset-stomach/

[icegram campaigns=”8199″]