Soda bikarbona za zdravlje i lepotu – protiv kandide, akni i podočnjaka

Poznato je da kiselost želuca može da izazove velike probleme sa zdravljem, čak može i da izazove stvaranje malignih ćelija u organizmu. U suprotnosti sa kiselom sredinom, postoji i bazna sredina koju stvara soda bikarbona.

Ovo je samo jedan od lekovitih dejstava u mnoštvu drugih, poput onih zašto je soda bikarbona dobra za lepotu. Praškasta supstanca soda bikarbona pomaže i u lečenju mnogih bolesti, o čemu će biti reči u narednim pasusima.

Soda bikarbona i zdravlje

Soba bikarbona je dobra za zdravlje pre svega jer stvara alkalnu ili baznu sredinu koja nije pogodna za mikroorganizme, a samim tim dolazi do sprečavanja razvitka bolesti. Takođe, razni oblici teških bolesti poput tumora slabije uspevaju u baznoj sredini. Zato je soda bikarbona ključna za zdravlje.

Pored toga što je preventivno konzumiranje sode bikarbone dobro za zdravlje, ona leči mnoge bolesti. Pa tako, kiselost mokraće utiče u mnogome na stvaranje peska i kamena u bubregu. Konzumiranjem sode bikarbone možete izbaciti kamen iz bubrega a isto tako možete preventivno uticati na to da se kamen i ne stvori.

Ako već možete da birate i ako je več uzimate za zdravlje, najbolje je da uzmete medicinsku sodu bikarbonu jer nema nikakve dodatke i mnogo je bolja od one koja se koristi u kulinarstvu. Ujedno, mnogo bolje efekte medicinska soda bikarbona postiže na organizam.

soda bikarbona

Soda bikarbona kao lek

Soda bikarbona se kao lek može koristiti kod upale mokraćnih kanala, ako imate neku infekciju, takođe vam soda bikarbona može biti korisna. Potrebno je da pijete 250 ml vode u kojoj ćete rastvoriti jednu kafenu kašičicu sode bikarbone. Ovo može biti odlično kao lek da popijete čim osetite prvo peckanje tokom mokrenja.

Ovaj lek mogu piti i deca od 5 godina. Takođe, ukoliko osetite napetost ili bol u želucu popijte malo sode bikarbone koju ćete razmutiti sa jako malo vode, u šoljici. Soda bikarbona će vas naterati da podrignete što će vam umnogome olakšati pritisak. To je ujedno i znak da je želudac nastavio normalno da vari hranu.

Takođe, odličan je lek za mnoge infekcije u usnoj duplji i infekcije grla. Jednu ravnu kašičicu razmutite u vodi i ispirajte ovim usta ujutru i uveče.

Osobe koje ne bi smele da piju rastvor sa sodom bikarbonom su deca mlađa od 5 godina, osobe koje imaju teška oboljenja bubrega kao i oni koji imaju povišen krvni pritisak i oboljenja srca.

Kako se pije medicinska soda bikarbona

Nešto popularnija od obične sode bikarbone je tzv medicinska ili soda bikarbona bez aluminijuma. Za nju čak tvrde da može i da izleči rak i da je odlična da se pije kao preventiva.

Medicinska soda bikarbona se pije kao i obična, dovoljno je da je razmutite u čašu vode. Pokazala se kao odličan lek za rak, giht, za upaljene desni a takođe je dobra i za izbeljivanje zuba.

Soda bikarbona kao lek za želudac

Soda bikarbona je kao lek za želudac poznata od davnina. Mnogi koji pate od gastritisa umesto lekova koriste ovo čudotvorno sredstvo koje u mnogome olakšava tegobe. Soda je dobra za želudac jer reguliše varenje i oslobađa od tegoba pa čak i bola.

Potrebno je da malo sode bikarbone razmutite u jako malo vode kako bi soda mogla brzo da reaguje i oslobodi vas bola u želucu.

Soda bikarbona za kandidu

Kandida je bakterija koja živi u organizmu i obično se nalazi u debelom crevu. Kad dođe do pada imuniteta, ona može da se omasovi zbog čega njeno prisustvo počne da pravi probleme. Na svu sreću, soda bikarbona je rešenje.

Što se tiče žena, terapija se sprovodi tako što se u špric rastvor razmuti soda bikarbona i ušprica direktno u polni organ. Kod muškaraca je drugačije, u 2 čaše od jogurta se naprave dva rastvora, u jednom medicinsku sodu razmutite u vodu a u drugom so i vodu. U sledećih pet minuta treba da umočite polni organ u jednu čašu a onda u drugu.

Iskustva svedoče da kandida nestaje kao rukom odnešena.

Soda bikarbona kao lek za rak

Medicinska soda bikarbona odlična je za lečenje raka, mnogi stručnjaci tvrde da ovaj praškasti lek ubija rak za nekoliko nedelja. Delotvoran je u slučajevima poput raka želuca, creva i rektuma.

Svako jutro i veče potrebno je da se uzima jedna kašika sode bikarbone razmućena u vodi. Navodno, tokom ovog recepta, rak nestaje za 4 nedelje.

Takođe, postoji i drugi recept za lečenje raka, po doktoru Tuliju Simonciju, onkologu, koji je tvrdio da rastvor sa sodom bikarbonom treba direktno ubrizgati u venu.

Terapija se prima šest dana a onda se pravi pauza, potrebno je da se prime 24 infuzije.

Soda bikarbona kao lek za akne

Što se tiče bakterija na licu, već smo pomenuli da je soda bikarbona pravi lek kada je uklanjanje bakterija u pitanju, kako iz organizma tako i sa lica. Zato ona i jeste dobra za oslobađanje od akni jer se pilingom čisti lice.

Potrebno je da nakon čišćenja lica utrljate sodu bikarbonu u lice i kad malo odstoji, istu da skinete sokom od limuna. Redovnom upotrebom ovog leka za akne, iste bi trebalo da počnu da se povlače.

Nemojte upotrebljavati ovu masku više od jednom nedeljno jer je poprilično agresivna.

Kombinacija sode bikarbone i limuna odlična je i kao sredstvo za izbeljivanje zuba. stavite malo sode na četkicu i sipajte limun na istu i time istrljajte zube.

Takođe, ima jedan stari ali povereni recept. Ako osetite da će da vam izađe groznica kod usana (obično taj deo usana svrbi pred izlazak) uzmite malo sode bikarbone na prst i utrljate na to mesto. Groznice koja se obično stvara kada padne imunitet sutra neće ni biti.

Soda bikarbona protiv podočnjaka

Soda bikarbona je korisna za sve, počevši od zdravlja, preko kulinarstva pa do lepote. Pa tako, soda bikarbona je odlična za uklanjanje natečenosti i podočnjaka, a za sve je potrebno jako malo truda.

Naime, u jednu čašu vode ili čaja dodajte jednu kašičicu sode bikarbone i pomešajte, zatim uzmite tufere i natopite ih ovom tećnošću i stavite ih na podočnjake i držite tako 15 minuta.

Verujemo da će razlika biti i više nego primetna kada sklonite tufere.

Reference:

https://www.healthline.com/nutrition/baking-soda-benefits-uses

https://drhealthbenefits.com/pharmacy/chemicals/health-benefits-of-baking-soda-for-candida

[icegram campaigns=”9353″]