sok od crnog luka

Sok od crnog luka za kosu

Korisna svojstva soka od crnog luka za rast kose

Da li ste u nekom periodu života svakodnevno proveravali javljaju li vam se zalisci na temenu glave? Jeste li se pritom osećali nemoćno jer ste potrošili velike svote novca na skupocene preparate i šampone za pospešivanje rasta i kvaliteta kose koji nisu pružili očigledne rezultate?

Sa navedenim pitanjima susreo se znatan broj ljudi i zajedničkom težnjom da nađu rešenje za ove probleme. Pretpostavimo da je ovo jedna od aktuelnih tematika i kod vas.

Jedinstveno rešenje protiv opadanja kose je: sok od crnog luka. Ovaj sok predstavlja izuzetno sredstvo koje pomaže očuvanju zdravlja vaše kose, a ujedno i sprečava njeno opadanje. U nastavku teksta saznaćete sve ključne informacije o ovom jedinstvenom prirodnom sredstvu za zdravu kosu.

sok od crnog luka

Svojstva crnog luka koja utiču na rast kose

Vrlo je moguće da će vas zapanjiti prisustvo svih nemerljivih korisnih svojstava soka od crnog luka. Još jedan u nizu kvaliteta upotrebe ovog soka je što će vam primena istog u tretiranju skalpa glave istovremeno pružiti sjajne rezultate u vidu primetnog poboljšanja kvaliteta i gustine kose. Prisustvo velikih količina sumpora u luku uticaće pozitivno na folikul kose, a time i na poboljšanje cirkulacije kože glave, što će doprineti opštem zdravlju vašeg skalpa.
Istovremeno, luk se može uspešno kombinovati sa drugim namirnicama u svrhu priprema različitih tretmana za negu, stoga, ako zapazite da upotreba isključivo luka ne ostvaruje uspešno dejstvo, pomešajte ga sa nekom drugom delotvornom namirnicom.

Upotreba soka od crnog luka predstavlja jedan od idealnih tretmana zbog malog utroška vremena u pripremi istog. Najpre bi trebalo usitniti crni luk i ekstrakovati sok seckalicom. Nakon toga, laganim masažnim pokretima u trajanju od 15 minuta utrljavati sok od luka po koži glave, zatim kosu oprati šamponom. Krajnje jednostavno!

Postoji mnoštvo načina za upotrebu soka od crnog luka za rast kose

Postoji orgoman broj načina primene soka od luka za negu kose, za koje ne sumnjamo da će izazvati veliko oduševljenje kod vas. Najpre preporučujemo upotrebu običnog soka od luka na način koji smo naveli u prethodnim redovima. Ovaj krajnje jednostavan tretman trebalo bi primenjivati nekoliko puta nedeljno tokom par meseci za postizanje izvanrednih rezultata kod svakog ponaosob.

Takođe, sok od luka možete kombinovati sa medom. Možete se pridržavati ranije navednog recepta sa dodatkom male količine meda. Med je izvanredan dodatak ishrani zbog povoljne cene i zdravstvene koristi; ujedno predstavlja neverovatno sredstvo u borbi protiv različitih infekcija i u očuvanju kože glave i suzbijanju pojave svraba, pružajući glatkoću i svilenkasti sjaj vašoj kosi.

Predlažemo vam i pripremu tretmana na bazi luka i kokosovog ulja. Ovu kombinaciju možete utrljavati na svoj skalp i ostaviti da stoji par sati. Ovo predstavlja sjajnu kombinaciju zbog izuzetne mirisne note koju će pružiti kokosovo ulje ovoj smesi tokom višesatnog držanja maske na glavi.

Trebalo bi uzeti u obzir i popularnu kombinaciju ruma i crnog luka. Komadići crnog luka mogu biti marinirani u rumu tokom noći. Ova dva sastojka u sadejstvu čine čudotvorno sredstvo za opravak i očuvanje zdravlja vaše kože glave.

Ako ste željni još zanimljivih i novih varijanti, razmotrite pripremu paste na bazi maslinovog ulja, luka i piva. Ovaj recept zvuči krajnje neobično, a njegova tajna sastoji se u tome da drugi sastojci pojačavaju dejstvo soka od crnog luka. Postupak zahteva nanošenje pripremljene paste na skalp i držanje iste par sati. Na kraju bi trebalo temljno isprati kosu šamponom. Ovaj tretman može vam doneti brojne koristi, ma koliko čudno to delovalo.

Neophodne mere predostrožnosti tokom upotrebe soka crnog luka za kosu

Ipak, postoje i neke manje pozitivne pojave do čijeg ispoljavanja dolazi prilikom upotrebe soka od crnog luka za kosu. Jedna od tih pojava je i neprijatni miris koji potiče od crnog luka, koji se može osećati i dan-dva nakon tretmana. Sok od limuna bi bio idealan za uklanjanje neprijatnog mirisa crnog luka. Takođe, neophodno je napomenuti da kombinacija ruma i piva može dodatno isušiti vašu kosu, zbog čega je poželjno kombinovane tretmane ovog tipa primenjivati jednom nedeljno.