krompir za modrice

Krompir i led jednostavni prirodni lekovi za modrice

Imate modricu na telu, a ne znate čak ni od čega? Njen neprijatan izgled, možete vrlo brzo, ali i efikasno ukloniti i to uz pomoć namirnice koje zasigurno svi imate u kući. Krompir! Skuvajte ga zajedno sa korom, a nakon toga oljuštite i pripremite baš kao da ćete da napravite pire. U izdrobljen krompir usipajte malo vode i dodajte kašičicu meda, a nakon tog dobro promiješajte.

Dobijen prirodni lek nanesite na modricu i samo čekajte da nestane. Ako vam se ovaj lek čini isuviše komplikovano, samo se poslužite oblogom od leda. Mada, morate biti jako oprezni i nemojte držati led na mestu modrice više od pet minuta, da ne biste morali voditi borbu sa utrnulim tkivom.

Led je dobar iz više razloga. Ne samo da ublažava bol – on poboljšava cirkulaciju krvi, što samim tim dalje utiče na smanjenje potencijalnih hematoma. Nakon što ste pola sata držali oblogu od leda na željenom mjestu, namažite kožu kremom koja u sebi sadrži neven i bićete kao novi.

Ako ste slučajno zapeli o ivicu stola i mislite da će odmah da vam izađe modrica na telu – preduzmite sledeći korak. Poslužite se vatom koja je natopljena sirćetom i tretirajte udareno mjesto nekoliko puta u danu.Ovo je još jedan prirodni lek za modrice koji će preventivno uticati.