keratin za kosu

Keratin za kosu – ispravlja i neguje

Ukoliko ste zadovoljni izgledom svoje kose, imate prirodno čvrstu i zdravu kosu znajte da to ne znači da keratin nije pogodan i za vas. Čak i tada vam keratin može pomoći da ona bude još jača i sjajnija. Keratin za kosu jedan je od najboljih načina da se kosa zaštiti od oštećenja koja je napadaju na sve strane – sunca, vetra, zagađenog vazduha i ostalih spoljnih uticaja. Da li ste znali da keratin ima veliku ulogu u nezi kose i u kosi postoji 90 odsto keratina, dok je 10 odsto vode? Manji sastojci koji se nalaze u vlasi su lipidi, pigmenti i minerali. Ono što daje snagu i elastičnost strukturi vlasi je protein keratina. Keratin za kosu čini pa, zahvaljujući njemu vaša kosa će izdržati vrelo zračenje sunca i zimsku hladnoću, ali i vrelinu uređana poput fena, pegle i tako dalje.

Brazilski keratin

Brazilski keratin za kosu ima prijatan miris, potpuno regeneriše vlasi i može da daje rezultate na kosi tri do četiri meseca. Keratin služi za ispravljanje kose, ali i za oporavak oštećene kose. Imajte u vidu da keratin tretman može da ima zdravstveni rizik po vas zbog formaldehida koji on sadrži i koji ga i čini delotvornim.

Na šta da obratim pažnju ako odlučim da upotrebim keratin za kosu?

Savetujemo vam da se na tretman keratinom odlučite kod proverenog frizera i znajte da keratin za ispravljanje kose kod nefarbane kose traje oko 2 meseca, dok kod farbane traje 3-4 meseca. Brazilski keratin je spas za sve one koji se redovno peglaju jer smanjuje utrošeno vreme i manje šteti kosi nego svakodnevno peglanje. Tretman keratin pomaže da kosa trpi i uvijanje kose i svaku frizuru, a preporučuje se da se tretman radi nakon godišnjih odmora zbog izlaganja kose suncu kao i da se nakon toga ne koriste šamponi koji koriste sulfate. Sa druge strane, ukoliko je vaša kosa blajhana ili hemijski tretirana na bilo koji način, mnogi savetuju da izbegavate keratin za kosu. Postoje tretmani namenjeni oporavku oštećene kose i tretmani namenjeni ispravljanju – i u jednom i u drugom slučaju kosa biva ispravljena, ali nekad im to nije primarna funkcija. Pogledajte u produžetku više o tretmanu „Keratin za oporavak oštećene kose“.

Keratin za oporavak oštećene kose

Štetne spoljašne uticaje može podneti samo ona kosa koja ima dovoljno keratina u sebi, a ako je vaša kosa izložena stresu duže vreme onda će doći do oštećenja dugih lanaca keratina, što automatski znači da će doći do oštećenja zdravlja kose. Keratin za oporavak oštećene kose koristi se u više vrsta preparata. Na primer, keratin za kosu se dodaje kao hranljiv sastojak u preparate koji služe za negu kose tako da nema razloga da i vi samo ne razmotrite njegove prednosti. Brazilski keratin jača kosu i poboljšava strukturu spolja prema iznutra. Kosi se vraća prirodna i zdrava struktura i keratin doprinosi da se ona lakše oblikuje. Pored toga, keratin za kosu ne čini samo proizvode za negu kose nego i proizvode kao što su pene ili lakovi za kosu. Proizvodi koji sadrže keratin za kosu pomažu protiv gubitka vlage u vlasima.

Keratin za ispravljanje kose

Najviše se koristi keratin za ispravljanje kose. Obratite pažnju čime se ovaj tretman radi u salonu i naoružajte se informacijama jer postoje preparati koji su ozrazito loši i povučeni iz prodaje po Evropi i Americi, ali ne i istočnom tržištu u koje spada i Srbija. Kako deluje keratin za ispravljanje kose? Dlaka se popunjava keratinom, postaje čvršća pa se samim tim oporavlja i ispravlja. Brazilski keratin sprečava ponovno kovrdžanje.

Keratin za kosu iskustva – za i protiv

Jedno iskustvo devojke koja je koristila keratin za ispravljanje kose govori da treba dobro izvagati dobre i loše strane i tek se onda upustiti u tu avanturu. Tretman keratinom je kompleksnija stvar nego što mnogi zamišljaju i ona tvrdi da najbolji efekti budu prvog meseca jer tad kosa uz minimalno truda izgleda sjajno, dok nakon trećeg meseca rezultati opadaju. Dakle, ona kaže da je iluzija da sa kosom možete da radite šta želite ako uradite tretman keratinom. Keratin za kosu se nakon nekog vremena ispira i kosa prestaje biti ravna, ali je i dalje postojanija i u boljem stanju od kovrdžave kose. Tretman keratinom ne znači nužno da će vam kosa biti oštećenija nego ranije. Ona ne mora dodatno da puca i da opada, ali može da se desi.

Drugo iskustvo govori sasvim suprotno! Radi se o devojci koja je za dve godine pet puta iskoristila keratin za ispravljanje kose i koja tvrdi da joj kosa nikad nije bila lepša. Ona kaže da se posle tretmana kosa odmah pere, da izgleda zdravo i sjajno. Ona savetuje da tretman keratinom ne radite iz korena na kosi koja je već ravna jer dolazi do prekomernog mašćenja kose.

Još jedno iskustvo devojke govori da joj je keratin za kosu promenio život. Ona kaže da nakon tretmana kosa bude kruta, ali da je nakon toga efekat odličan iako ga je radila sama kod kuće, a ne kod frizera. Kosa ne bude ravna kao strela nego mekana i prirodno ravna i ne uvija se čak ni kad je napolju vlažno vreme.

Keratin pakovanje

Maska za kosu s keratinom zahteva da se naoružate strpljenjem. Od isparenja formaldehida i sirćetne kiseline idu suze pa se pripremite na to da ćete plakati. Upotrebite keratin za kosu na pravi način koji ćete videti u produžetku.

Postupak za keratin pakovanje je sledeći: operite kosu posebnim šamponom, osušite i peglajte tanke pramenove kose. Kada dostignete da kosa bude ravna ponovo je operite i nanesite masku za kosu koja mora da odstoji 15 minuta. Operite, osušite kosu i divite joj se! Znajte da što vam je kosa oštećenija pre tretmana keratinom, to je efekat keratina bolji.

Druga maska za kosu s keratinom ističe malo drugačiji način pripreme. Kosa se opere specijalnim šamponom, prosuši se fenom i potom se keratin nanese na celu kosu, pramen po pramen, ali nikako skroz do temena. Čeka se oko pola sata do sat da bi keratin delovao, kosa se potom isfenira, izdeli na pramenove i ispegla peglom za kosu temperature. Prvo sledeće pranje kose neka bude za tri dana, takođe šamponima bez sulfata.