obloge od kupusa za dojke

Obloge od kupusa – za ciste na dojkama, za lečenje kolena, za otok i još mnogo toga!

Kupus se na ovom podneblju jede mnogo i redovno, ali ne znaju svi koliko je on lekovit ne samo za jelo nego i u spoljnoj upotrebi. Da li ste znali da se kupus upoređuje sa magnetom jer on kao i magnet izvlači bolest i bol iz vašeg organizma? Kupus kao deo ishrane igra ulogu u probavnom sistemu, smanjuje krvni pritisak, bori se protiv dijabetesa i smanjuje rizik od bolesti srca.

Jedite ga sirovog u salatama i u bilo kojoj prilici jer za njega kaže da leči sve. Dobra stvar jeste da ako ne volite ukus kupusa da ga ne morate koristiti samo u ishrani nego se preporučuje i njegova upotreba spolja, kao obloga za telo.

obloge od kupusa

Obloge od kupusa kao lek

Obloge od kupusa kao lek koriste se u mnogo slučajeva. Kada god imate problem sa nekim od navedenih organa i delova tela, slobodno uzmite kupusov list i stavite ga na obolelo mesto tokom noći. Videćete da ova obloga zaista pomaže, ali ih držite najmanje sedam sati na obolelom mestu kako bi efekat bio bolji.

Obloge od kupusa:

Upijaju gnoj od uraslih noktiju

Kupusom se oblažu i vene na nogama – operite listove kupusa, odstranite im velike žile i izlupajte blago kuhinjskim nožem. Stavite ih na vene i obložite čarapom. Redovno menjajte list kupusa.

Obloge od kupusa kao lek protiv bronhitisa ili kašlja: Odvojte list od glavice kupusa, držite ga nekoliko minuta u vreloj vodi i nakon toga jednu stranu namažite medom. Stranu gde je med stavite na grudi i odozgo najlon kesu, a preko toga umotajte šal ili peškir. Držite tokom noći.

  • Pomažu i kod upale pluća – prekrijte grudi kupusom i menjajte list svaki put kad se osuši
  • Obloge od lista kupusa kao lek koriste se i u poboljšanju rada štitne žlezde i u tu svrhu stavite list kupusa na vrat i ogrnite se šalom
  • Rešava se posledica injekcija – čvorova
  • Obloge rešavaju i glavobolje
  • Olakšava zarastanje rana
  • Obloge od kupusa kao lek se koriste i kod tegoba sa cistama na grudima
  • Ove obloge kao lek služe i u bolovima s dojenjem, ali u bolovima u grudima pri PMS-u

List kupusa koristi se i nakon ujeda insekata tako što brzo sanira deo kože koja ima ostatak ujeda. Ne libite se da koristite obloge od kupusa i kod ujeda ose, pčele, stršljena i drugih insekata koji nisu bezazleni

Koriste se za čir na koži – ne samo što se koristi za lečenje čira na želucu nego se koristi i za lečenje čira na koži! Stavite list kupusa u proključaloj vodi samo na par minuta i prohladite ga. Stavite list kupusa na mestu gde je čir, učvrstite ga gazom i ponavljajte postupak dva puta na dan dok ne vidite da je čir nestao.

  • Obloge od kupusa kao lek koriste se i u smanjivanju upala
  • Koristi se i protiv ekcema

Obloge od kupusa za otok

Obloge od kupusa za otok daju velike rezultate. Obloge od lišća kupusa kao lek koriste se na rukama i nogama. Obmotajte bolni deo listom kupusa, pričvrstite zavojem i prespavajte tako, ali gledajte da menjate oblog na četiri sata ili ako ne možete, onda menjajte kada budete u prilici. Imajte u vidu da su obloge od kupusa za otok prva pomoć u lečenju i da biste, ako imate ozbiljnije tegobe ipak trebali da se obratite lekaru.

Obloge od kupusa za koleno – Pri oticanju kolena obično se stavlja led ili nešto hladno, ali ne bi bilo loše da tu naviku zamenite .Bolove u kolenu možete da ublažite korišćenjem obloge od lista kupusa za koleno. Uzmite nekoliko svežih listova kupusa, properite i zavijte oko kolena koje je bolno. Učvrstite koleno krpom, odmarajte nogu i menjajte oblog na svaka tri sata.

Možete koristiti sam list kupusa za oblog, a možete i praviti mešavinu kupusa sa drugim lekovitim namirnicama. Obloge od listova kupusa za koleno provereno rade, a jedan recept za obloge je pominjao i ruski pisac Gendij Petrovič Malahov koji je osmislio lekoviti oblog od meda, brašna, jabuke, vodke ili rakije. Funkcioniše tako što sve treba da izmešate, jabuku pre toga da izrendate i od sastojaka umesite testo. Oblikujte smesu u pogaču, stavite je na bolno mesto, obmotajte folijom i držite sedam sati. Nakon nanošenja obloga trebalo bi da osetite pojačani bol i to znači da oblog radi, ali već ujutro ćete videti da bola više nema.

Obloge od kupusa za dojke

Ciste na dojkama mogu se lečiti prirodnim putem. Kako se koriste obloge od kupusa za ciste na dojkama? Izlupajte kupusov list i premažite ga maslacem. Nakon toga ga lagano prislonite na dojku, preko toga obucite pamučni grudnjak i ostavite preko noći. Ponavljajte ovaj postupak minimum nedelju dana. Ove obloge od kupusa koriste se i kad imate osećaj prenapunjenosti grudi, tj.povećanog dotoka mleka.

obloge od kupusa za grudi

 

Naime, sve češće se javljaju benigne ciste na dojkama žena i stručnjaci tvrde da se one najčešće javljaju usled stresa i nezdravog života. Ciste na dojkama mogu se pojaviti teoretski u bilo kojem životnom periodu, ali se u najvećem broju pojavljuju nakon tridesete godine starosti. Imajte u vidu da vodene ciste na dojkama ponekad, ali retko mogu da prerastu u tumor, zato je važno promeniti način života i ishranu i koristiti obloge od kupusa za grudi.

Ciste se obično slučajno otkriju i to prilikom pregleda, ali i žena ih može sama napipati u grudima. Njihova veličina varira u toku ciklusa, one su obično meke su, glatke, pokretne i ispunjene tečnošću, ali mogu biti i čvrste. Ukoliko su vam ciste veće onda se preporučuje punktiranje ciste kako bi se ublažili bolovi, ali svakako prvo probajte da koristite obloge od kupusa za dojke

Kako još da pripomognem lečenju cisti na dojkama?

Pored korišćenja obloga za ciste na dojkama izbegavajte masnoće i rafinisane ugljene hidrate, šećere, belo brašno i sve životinjskog porekla i delujte prirodom na vaš problem. Jedite karfiol, brokoli, kupus, kelj i prokelj bar jednom na dan, a pomoći će vam i ako unosite prirodne antioksidanse kao što su vitamini E i C, beta karoteni i omega-3 masne kiseline. Smanjite unos kofeina i izbacite alkohol. Mogu vam pomoći i obloge od kantariona, tinktura korena čička, cvekla, orah i tako dalje, ali su obloge od kupusa za dojke najpopularnije.