Tinktura od gaveza upotreba, recept

Koliko gavez ima jake isceliteljske moći najbolje govori izreka: „Dva zdrava prsta bi srasla kad bi bila svezana korenom gaveza“.

Gavez. Ovaj ružan koren, spolja crn, iznutra beličast ili žut, pomaže kod svih bolesti.

Upotrba tinkture od gaveza kod polomljenih (čak i zagnojenih) kosti, sa izraslinama na kostima, šakama i stopalima, proširenih vena, otvorenih vena, bolova u vratu, amputirani udovi, gubljenje koštane mase, bolovi u rukama i nogama nakon preloma i skidanja gipsa, bolova u donjem delu kičme i oštećenja pršljenova, bolova u ramenima, laktovima i kolenima, upotreba tinkture od gaveza kod problema zbog osteoporoze i različitih posledica osteoporoze, utrnulosti nogu od stopala do kukova, hemoroida, smanjivanje mišićne mase zbog reumatizma, giht, artritis, poremećaji cirkulacije…

Sve vrste povreda, ujeda, rana, loše cirkulacije itd. se mogu izlečiti tinkturom od gaveza.

Gavez bilka sadrži hormon auksin koji lako stvara nova tkiva, tako da rane brzo zarastaju i alantoin je glavni aktivni sastojak ovog korena, i njegova granulacipa uzbrava regeneraciju tkiva. Tinktura od gaveza je nezamenljiva kod upale tetva, artritisa (upale zglobova), distorzija (izvrtanja zglobova), kontuzija, hematoma, upale vena i tako dalje.

tinktura od korena gaveza

Tinktura od gaveza za lice

Tinktura od gaveza je veoma značajna kod kozmetičkih proizvoda za lice i ruke. Jedno od svojstava ove tinkture od gaveza je to što obnavlja i regeneriše izboranu i opuštenu kožu (posebno bore oko očiju) koje su nastale od preteranog sunčanja ili nepravilnom upotrebom kozmetičkih preparata. Tinktura od gaveza sadrži ugljenehidrate i alantion koji podstiču regeneraciju kože.

Nakon duže upotrebe ove tinkture na koži lica i ruku, koža postaje potpuno regenerisana.

Nema boljeg leka od tinkture od gaveze za spoljnu upotrebu kad je u pitanju giht. Treba samo blago utrljavati tinkturu na bolna mesta – pomaže i kod teških bolova.

Tinktura od gaveza se pokazala savršenom za upale nerava – bez obzira na to gde tačno osećate bolni pritisak, uvek se odražava na periferne nerve.

„Tinktura od gaveza ima zadivljujuću snagu. Pacijenti koji su bezuspešno lečeni godinama različitim tretmanima za bolesti zglobova i reumatizma, obavezno moraju probati tinkturu od gaveza jer će im jako brzo pomoći“ piše Marija Treben u knjizi „Biljke iz božije apoteke“.

Recept za tinkturu od gaveza:

Uzmite 100 grama korena gaveza i izmešajte ga sa 700 ml jakog brendija ili alkohola i stavite u bocu koju ćete staviti u vodoravan položaj. Neka ostane na mračnom mestu 14 dana. Promućkajte je svakog trećeg dana. Nakon 14 dana, procedite je i držite bocu na mračnom i hladnom mestu.

Tinkturu od gaveza utrljavajte na bolna mesta triput dnevno. Homeopate tvrde da nema pacijenta koji se nakon primene ove tinkture nije osećao bolje.

Korišćenje običnog alkohola umesto brendija tinkturi ne daje miris. Gavez i brendi imaju prilično neprijatan miris. Ova tinktura je veoma lepljiva.