_Prirodno izdravo-Ulazimo u period kašlja - kako se boriti

Ulazimo u period prehlada i kašlja – kako se boriti?

Polako ulazimo u poslednji kvartal godine, u hladnije dane koji nose i viruse prehlade i gripa. Kraj septembra obeležavaju intenzivne promene vremenskih prilika, iz šortseva ulazimo u jakne, to i te kako utiče na organizam i pad imuniteta kao prvi znak bolesti. Kada organizam imuno oslabi podložan je infekcijama, naročito prehladi kao najčešćoj virusnoj infekciji.

Kako se boriti sa prehladom i njenim simptomima?

Za prehladu je karakteristično da je najčešća virusna infekcija, da se brzo širi, najčešće traje oko nedelju dana, ako se ne iskomplikuje bakterijskom infekcijom. Praćena je temperaturom, sekrecijom i curenjem iz nosa, kijanjem, bolovima u grlu i kašljem. Kijanjem i kašljanjem zaraženi izbacuje u okolinu kapljice koje u sebi nose uzročnike prehlade, one kroz vazduh dospevaju do osoba u okruženju, one ih unose u organizam i tako se prehlada širi. Najlakši način da se sa prehladom izborite je da se klonite od prehladjenih kako virus ne bi stigao do Vas. Na jesen, kada su pojačane frekvencije virusa prehlade, poželjno je pojačati unos vitamina, ojačati uminitet i vakcinom se zaštititi od moguće infekcije. Ako do prehlade dodje, onda je u početku važna redovna hidratacija i redovna umerena ishrana, što više tečnosti u vidu čaja i toplih napitaka.  Ako se simptomi pojačaju i bolest napreduje, onda je bolje obratiti se lekaru no lečiti se na svoju ruku. Jedan od najčešćih simptoma prehlade koji zna da bude iscrpljujuć u toj drugoj fazi bolesti je uporan kašalj. Svi početni simptomi prodju onako kako su i došli, kašalj zna da uporno traje danima i dodatno iscrpljuje organizam, zato mora da se reaguje protiv njega. Postoji više načina za borbu protiv kašlja, neki su prirodni kao što su čaj od lovora, od crnog luka, od crne zove, belog sleza, kao i belog luka i meda. Danas je mnogo lakše osloniti se na farmaceutski prijatelji u borbi protiv kašlja, a jedan od najtraženijih je Intusin kesice sadrže 35 mg ekstrata lista bršljena i 50mg vitamina C.

Intusin kao prijatelj u borbi protiv kašlja

Koliko god mučan bio, kašalj je odbrambeni refleksni mehanizam koji iz disajnih puteva odstranjuje strane čestice tzv iritanse. Postoje dva različita kašlja, jedan je suv (nadražajni), a drugi je produktivni kojim se izbacuje taj sekret iz disajnih puteva. Najčešći uzroci kašlja su infekcije, virusne ili bakterijske. Najbolji prijatelj i saveznik u borbi protiv kašlja je Intusin kesice  koje se mogu naći u bilo kojoj apoteci. Intusin je dodatak ishrani koji sadrži ekstrat lista bršljana. Suvi ekstrat lista bršljena pomaže da se opuste glatki mišići respiratornih organa, a još značajniju ulogu ima u razredjivanju bronhijalnog sekreta. Suvi ekstrat bršljena u formuli Intusina nalazi se sa vitaminom C koji doprinosi normalnom funkcionisanju imunog sistema. U prodaji se može naći u kesicama i namenjen je celoj porodici, deci starijoj od 5 godina. Zbog dece ima prirodnu aromu groždja, prirodnu boju cvekle, a zasladjen je stevijom. Zbog zasladjivača i arome groždja je prijatnog ukusa, pa ga i deca vole. Primena Intusina je vrlo jednostavna, kao u reklami: Sipaš i ne kašlješ! Za decu, kao i za odrasle je isti način upotrebe, sadržaj kesice se rastapa direktno u ustima bez dodavanja tečnosti. Reklama kaže da je najbolji čuvar porodice od kašlja. U apotekama se Intusin kesice često nalaze u ponudi kao paket  sa još  nekim suplementima koji se koriste za jačanje imuniteta, najčešće sa cinkom i kompleksom B vitamina. U kombinaciji sa njima doprinosi da se organizam u potpunosti oslobodi štetnih čestica u bronhijama i da krene put oporavka i jačanja kako bi se spremio za odbranu od novih infekcija koje, naročito zimi, vrebaju sa svih strana. Takvi paketi su preporuka farmaceuta.