Ulje od smilja za lice bez bora (CENA)

Ulje od smilja prirodni je proizvod koji je svoje mesto medju prirodnim lekovima zauzeo od davnina. Za ovu biljku mnogi kažu da je besmrtna jer se obično nađe na prostoru gde retko koja biljka uspeva – njoj ne smeta ni zima ni leto, samo vlaga i kiselo tlo.

Ovo ulje ne samo što ima prijatan miris koji svima odgovora i ne samo što se koristi za uživanje i za kupke, ono eleminiše mnoge tegobe u ljudskom organizmu i ima brojna lekovita svojstva.

Biljka smilje daje anti-age efekat ako se koristi za lice, ali je generalno odlična za jačanje sveopšteg imuniteta, koristi se za detoksikaciju jetre i to pogotovo nakon tegoba nastalih zbog korišćenja alkohola i droga u telu.

Ulje od smilja za lice

Ulje od smilja za lice može da se koristi umesto kupovnih kozmetičkih preparata i ono ima antialergijsko dejstvo. Naime, ukoliko imate osip na koži, koji se javlja sve češće kod ljudi usled različitih okolnosti, i pogotovo ako je praćen bolovima i napadima gušenja onda je pravo vreme da koristite ulje od smilja za lice. Ulje od smilja rešava akne, bubuljice i fleke na licu i ono uklanja nečistoće sa kože lica, a potom i hidrira kožu, hrani tkivo i ćelije i donosi koži sjaj i ujednačen ten. Smilje utiče na balans pigmenta kože i rešava se mrlja, ono smanjuje otok i bolje je regeneriše od lavande. Ovo ulje uklanja ožiljke sa lica i na bezbolan način podstiče da se vaša koža regeneriše i da se povrede na licu s vremenom sve više smanjuju. Ono najbolje deluje na ožiljke i modrice ako ih premažemo nekim biljnim uljem koje imamo u našem domu i potom nakapamo eterično ulje od smilja i tome dodamo kombinaciju drugih eteričnih elja, na primer ulja nevena i ploda ruže. Ukoliko niste u mogućnosti da dodajete još ulja onda možete upotrebiti samo ulje od smilja jer i ono će odraditi posao.

Ulje od smilja protiv bora

Bore se javljaju već u mladosti i nekada se dešava da usled genetike možemo da ih imamo posle 20 godina života. Bore niko ne voli da vidi na sebi jer su odraz starenja i zato treba na vreme početi sa saniranjem bora na koži. Ulje od smilja protiv bora pokazalo se efikasnim jer podmlađuje kožu lica. Koristi se svi više u kozmetici kao glavni sastojak, što možete i pročitati u opisima kozmetičkih preparata. Koža evidentno stari i ti tragovi se pojavljuju svuda po lica i zbog toga ne treba panočiti nego pronaći adekvatan preparat koji će pomoći sporijem starenju kože lica. Regeneraciju kože obezbeđuje ulje od smilja protiv bora i preporučuje se da se redovno koristi ovaj preparat u nezi lica jer daje izvanredne rezultate.

Ima antibakterijske osobine i ubija bakterije i sprečava nastanak infekcija, pogotovo gljivičnih infekcija koje znaju biti česta pojava u ljudskom telu.

Izbacuje toksine iz tela i preporučuje se da se koristi ne samo ulje nego i čaj od smilja jer on uklanja posledice trovanja.

Deluje i na srce i pomaže pri nepravilnom radu srca, stoga mogu da ga piju svi koji imaju tegobe sa ovim organom.

Ulje od smilja može da se konzumira uveče jer pomaže da lakše zaspite i da se oslobodite stresa i nervoze. Ono se koristi protiv grčeva u mišićima, koristi se za razne masaže kod sportista, zatim, ono služi protiv proširenih vena i krvnih ugrušaka, dobro je i protiv zatvora, dijareje, nadimanja ili čira.

Ovo ulje koristi se za reumu, bronhitis, ali pomaže i kod psorijaze i kod lečenja ožiljaka od carskog reza. Ulje smilja potpomaže izbacivanje teških metala iz organizma i pomaže kod lečenja zavisnosti.

Ovo lekovito ulje podstiče i zarastanje rana i posekotina na koži i to vrlo jednostavno – dovoljno je da nanesete 5ml maslinovog ulja i tome dodati svega 5 kapi ulja od smilja i tom smesom prekrijete ranu ili ožiljak i posekotinu koju imate.

Ovo ulje efikasno se bori i sa ujedima insekata, a ulje od smilja ima uticaj i ako se borite sa strijama. Ono pomaže i kod ukočenosti u leđima, kod grčeva i to radi tako što opušta i u te svrhe treba da nakapate ulje u kadu u kojoj se kupate. Kao što možete da vidite, blagodeti ovog ulja su velike, a ukoliko želite da sami napravite ulje od smilja pročitajte kako to možete uraditi u odeljku Ulje od smilja recept-priprema.

Ulje od smilja recept-priprema

Ulje od smilja priprema: Kako da uzgajam smilje? Ako želite da uzgajate ovu biljku to neće biti velik problem jer je potrebno samo da imate mesto koje je pod suncem celi dan, ali nemojte da brinete jer ona uspeva i zimi. Ono na šta treba da obratite pažnju jeste tlo koje ne sme biti kiselo i prisustvo vlage – ne sme da ga bude. Pre nego što posadite smilje treba da uklonite korov i da izbegavate pesticide. Zalivajte biljku samo dok koren i stablo ne ojačaju i pripremite se da sačekate bar tri godine dok ne da prve cvetove za branje. Posle branja ih osušite na 35 do 40 stepeni i tada oni postaju dvostruko lakši.

Ulje od smilja recept: Ukoliko niste sami zasadili biljku nego ste ubrali cvetove, obavezno ih dobro operite i uklonite moguće insekte. Prosušite cvetove i ubacite ih u jednu posudu, izgnječite i prespijte u staklenu teglu. Prelijte maslinovim ili bademovim uljem dok ne pokrije sve cvetove i držite preliveno mesec i po dana i zaštićeno od sunca i bilo koje svetlosti. Potrebno je da svakodnevno promešajte ili protresete kako ne bi došlo do stvaranja taloga u tegli. Posle procedite i čuvajte u frižideru i koristite narednih 6 meseci. Ulje po završetku procesa treba da bude žute boje sa malo crvene ili narandžaste.

Cena

Ulje od smilja ume biti skupo i mnogima nepristupačno jer je potrebno mnogo cvetova da bi se napravilo jedno ulje. Na primer, cena eteričnog ulja od 2,5ml je oko 1500din, a ima i skupljih. Iz tog razloga se preporučuje da sami zasučete rukave i pravite sami svoje ulje od smilja, a kako to da uradite pogledajte u odeljku Ulje od smilja recept-priprema. Takvo ulje biće povoljnije i tada vam cena neće biti problem, a i sami ćete biti sigurni u njegov kvalitet. Ovo ulje ima blagotvorna dejstva, ali je važno da ga koristite umereno i to pogotovo žene u trudnoći. Nekada se može javiti vrtoglavica ili mučnina od ovog preparata