zuti nocurak

Zašto ulje žutog noćurka treba da se nađe na polici sa vašim kozmetičkim proizvodima?

Ulje žutog noćurka koristi se u različite svrhe. Može mnogo da doprinese u prevenciji nekih bolesti, koristi se kao pomoć u lečenju multiple skleroze, depresije, pomaže i u lečenju alkoholizma, kao i kod srčanih problema, hiperaktivnosti kod dece, ali može da pomogne i kod prekomerne gojaznosti.

Međutim, osim u prevenciji i lečenju, žuti noćurak se koristi i u kozmetici.

Mnoge žene, ali i muškarci sve više teže prirodnoj kozmetici. Sve češće na kozmetičkim proizvodima čitamo sastojke i zanima nas da li su na prirodnoj bazi i koliko su štetni po naše zdravlje.

Svest o tome da prirodni preparati više prijaju u odnosu na druge kozmetičke proizvode, sa velikom količinom veštačkih sastojaka koji mogu negativno da utiču na zdravlje. Zato se svi okreću prirodnoj kozmetici, a jedan od najboljih predstavnika prirodne kozmetike jeste ulje žutog noćurka.

Evo i kako vam može pomoći:

Za zdravu kožu lica

Pre svega treba da kažemo da ulje žutog noćurka sadrži brojne esencijalne masne kiseline i da se posebno ističu gama – linoleinska kiselina. Ovo je anti-zapaljenska kiselina, a to znači da može i te kako da zaštiti našu kožu lica, čemu generalno i posvećujemo najviše pažnje. Kada imamo problem sa licem, gledamo da to što pre rešimo jer je to ono što ljudi odmah vide na nama i to utiče ne samo na naše zdravstveno stanje, nego i na naše samopouzdanje.

Pre svega ulje žutog noćurka može da služi kao prevencija, kao što smo već i rekli. To je zbog toga što pozitivno utiče na elastičnost naše kože na licu, održava vlagu, čvrstoću i stvara jednu zaštitu, tako da postajete u većoj meri otporni na sve negativne spoljašnje faktore.

Gama – linoleinska kiselina je nešto što je potrebno našoj koži, međutim, mi je ne proizvodimo i zato je potrebno da našu kožu na neki način “dopunimo” ovom kiselinom kako bi ostala lepa i zdrava.

Trebalo bi da se posavetujete sa vašom kozmetičarkom kako bi najbolje bilo koristiti ulje žutog noćurka ukoliko nemate problema i samo želite da vaša koža bude još lepša. Obično se koristi tako što se ulje doda u kreme koje već koristite, kako ne biste preterali sa njegovom upotrebom.

Žuti noćurak pomaže i kada imate problematično lice

Naravno, žuti noćurak je veći spas onima koji imaju problematično lice, onima koji imaju bubuljice ili akne, kojih je teže otarasiti se u svakom smislu. Naime, upravo zbog svih dobrih i prirodnih elemenata koje ima ulje žutog noćurka, pomoći će vam da poboljšate situaciju u kojoj se trenutno nalazite.

Ako imate problem sa hormonskim aknama, onda treba da znate da će vam ulje žutog noćurka i te kako pomoći, jer ovo ulje omogućava da se izbalansiraju hormoni, te će samim tim vaš problem sa aknama biti manji.

Ulje žutog noćurka u borbi protiv bora, ekcema i fleka na licu

Ukoliko se plašite starenja, onda je ulje žutog noćurka vaš idealan izbor. Naime, uz pomoć ovog ulja ćete usporiti starenje na potpuno prirodnoj bazi.

Bore nastaju zbog godina, ali i zbog visokog nivoa UVB zračenja, kao i zbog mnogih drugih spoljašnjih faktora, a ulje žutog noćurka može ublažiti ove negativne uticaje.

Ono vam, takođe, može pomoći i kod fleka na licu, kao i kod ekcema.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *