Zelena glina upotreba za akne, maske i kao oblog

Zelena glina ubrzava epitelizaciju tj. obnavljanje kože, podstiče bolju prokrvljenost i razmenu materija sa spoljnom sredinom. Tako se na bazi gline proizvode mnogobrojni kozmetički, ali i farmaceutski, pre svega, dermatološki preparati. Neki od njih se upotrebljavaju kao sredstvo za ublažavanje tegoba s proširenim venama i hemoroidima, reumatskih problema…

U obliku gela, zelena glina se koristi i kao lek protiv peruti, za pranje i jačanje kose, a pomešana sa morskim algama, uljima i solima, predstavlja odličnu blagotvornu toplu kupku (37-38 stepeni C) za kupanje u kadi, pri čemu je neophodno da se u njoj odleži 30-40 minuta, te se tako preko kože eliminiše višak triglicerida.
U istoriji je poznato i mleko od gline, koje su za kupanje koristile mnoge carice, a sada se sve više koristi i puder od gline.
Suština korišćenja gline za spoljašnju upotrebu – mazanje, posipanje puderom, kupanje – jeste u izmeni elektromagnetnih karakteristika na površini kože, čime se uspostavlja uravnoteženost elektromagnetnog polja ljudskog organizma tj. aure.

Zelena glina maska za lice
Debljim slojem kozmetičke gline namažite celo lice (osim delova oko očiju i podočnjaka) i ostavite da stoji 30-60 minuta, posle čega vlažnom gazom ih mekom tkaninom kvasite osušenu glinu. Kad opet postane gelasta, blagom masažom, skinite masku pomoću gaze ili navlažene tkanine. Posle skidanja zelene gline sa lica, može da se pojavi crvenilo, ali to ne bi trebalo da vas plaši, jer je to znak pojačane cirkulacije, i nestaće posle 20-30 minuta. Jedan sat posle skidanja maske od zelene gline na lice ne bi trebalo da nanosite nikakav krem.

Zelena glina za akne i bubuljice
Za akne u tanjem sloju može da se namaže celo lice, ili, samo mesta na kojima se nalaze akne i bubuljice. Tako namazana, ostavlja se da deluje tokom noći i ujutru se skida na isti način kao i maska za lice od zelene gline. Kod bubuljica koje su u prvoj fazi pojavljivanja,zelena glina sprečava da se pojavi gnoj, a ako se on već pojavio, brzo ga isušuje i ne dozvoljava da na tom mestu ostane ožiljak.

Kao oblog za ublažavanje podočnjaka
Da biste ublažih i eliminisali izražene i otečene podočnjake, tankim slojem gline namažite predeo oko očiju i ostavite da deluje 15-20 minuta. Posle toga glinu skinite na isti način kao što se skida maska za lice. Važno da znate da nikada ne mažete istovremeno lice i deo oko očiju i podočnjaka, jer je koža oko očiju i podočnjaka osetljivija i potrebno je manje vremena za delovanje gline. Neophodno je da prođe sat vremena između mazanja jednog i drugog dela lica.

Oblog – Ispucali laktovi, kolena, pete
Da bi vam ovi delovi tela ponovo postali glatki i meki, namažite ih glinom, ostavite je da na njima stoji sat-dva i potom je operite. Postupak ponavljajte svakodnevo, sve dok ne postignete željeni efekta. Da biste ga održali, dovoljno je da to kasnije činite jednom nedeljno.

Neprijatan miris nogu – uspešno i brzo možete da otklonite ako glinom namažete deo između prstiju na nogama, ostavite da se tako osuši, zatim operete i dobro obrišete noge i iznova namažete zelenu glinu između prstiju i tada je ostavite da deluje tokom dana i noći.

Ujedi insekata, ogrebotine, ranice, čirevi – ako mesto gde vas je ugrizao neki insekt namažete tankim slojem gline, vrlo brzo će nestati otok i svrab. Nanošenje tankog sloja zelene gline oko otvorenih rana više puta u toku dana,kao i preko ogrebotina ili čireva, i ostavljanje da deluje tokom noći ili dana, ubrzaće zarastanje.

[icegram campaigns=”8581″]