žena-grudi-more

Želite savršen dekolte? Ovo su TOP saveti!

Lepe, bujne i čvrste grudi san su većine devojaka i žena. Ponekad, priroda nije naklonjena svakoj od nas, te se stoga dovijamo na ovaj ili onaj način ne bi li naš glavni adut bio što veći i poželjniji.

Koliko puta vam se dogodilo da se pogledate u ogledalo i pomislite kako bi bilo lepše kada bi vam grudi bile veće bar za broj ili dva? Da li je moguće da dekolte izgleda savršeno, a grudi veće i zategnutije?

Ukoliko žena nije zadovoljna svojim grudima, postoji nekoliko prirodnih načina, ali i neinvazivnih metoda da se to promeni. Primera radi, za dame koje žele da uspore starenje lica i tela postoje različiti mezo kokteli koji sadrže vitamine i minerale, hijaluron i preparate biljnog porekla. Mezoterapija podmlađuje dekolte i vrat, ublažava bore, oblikuje i zateže kožu – sve u zavisnosti od toga koji deo tela se tretira.

Pored mezoterapije, možete isprobati i neke trikove za uvećanje grudi poput masaže ili promene načina ishrane (sigurno ste čuli da postoji hrana koja pospešuje rast grudi). Takođe postoje vežbe i kreme koje pomažu da se celo telo, pa i grudi, zategnu, različiti čajevi i tablete. Odakle onda početi?

devojka-grudi

Vežbe za povećanje grudi

Svakako je vežbanje dobro za celo telo, zatezanje mišića, za celulit, uopšte, za celokupan organizam, ali, da li ste znali da postoje vežbe koje mogu povećati grudi? Evo nekih od njih:

Stojeći sa razmaknutim nogama u kukovima, sa tegovima u rukama, lagano ih podižite iznad glave. Dlanovi su okrenuti ka napred, a laktovi su blago savijeni. Sada, ruke lagano vraćate u početni položaj. Potrebna su dva do tri seta od 12 ponavljanja za najbolje rezultate.

Za ovu vežbu potrebna je prostirka za vežbanje. Zauzmite položaj kao kada radite sklekove, samo što ćete početi tako što su dlanovi ispod ramena, a prsti na podu, razmaknuti u širini ramena. Ovim položajem tela formirajte pravu liniju od vrha glave pa sve do peta. Zatim, podignite desnu ruku i levo stopalo, dok drugo stopalo pomerate udesno. Isto radite i sa desnom nogom i levom rukom. Potrebna su dva koraka u svakom smeru kako biste završili jedno ponavljanje. Ponavljajte ovu vežbu 10 -12 puta u jednoj seriji.

Sa tegom u svakoj ruci lezite na pod ili se oslonite na loptu za vežbanje, direktno iza donjeg dela leđa, pa se nagnite unazad. Savijte oba kolena, postavljajući tabane na pod. Zatim, laganim savijanjem laktova, raširite ruke u stranu sa dlanovima okrenutim prema gore. Podignite tegove prema grudima, kako biste ih spojili. Lagano, vratite se u početni položaj. To je jedno ponavljanje. Ponavljajte 10 -12 puta u jednoj seriji.

Stavite stolicu iza sebe, pa se dlanovima oslonite na nju. Ispružite noge koliko možete i podižite se, rukama oslonjenim na ivicu stolice. Savijajte laktove pod uglom od 90 stepeni, kako biste zadnjicu spustili prema podu. Ovu vežbu ponavljajte u seriji 10 -12 puta.

Krema za povećanje grudi

Da li ste znali da li svakodnevno nanošenje kreme može povećati grudi? Kreme poboljšavaju cirkulaciju u oblasti grudi što je posebno važno ukoliko želite da one budu zategnute. Na tržištu postoje kreme koje su zaista dobre i koje mogu pomoći da postignete željene rezultate. Važno je da znate koji su njeni sastojci, kako se nanosi i koliko dugo se koristi.

Grudi se u osnovi sastoje od masti i žlezda, a kontinuirani slojevi masti koji okružuju žlezdu pružaju grudima njihovu stvarnu veličinu i oblik. Ovakve kreme za povećanje grudi dodaju masne naslage tvojim grudima, dok veličina unutrašnjeg mišića i žlezde ostaje ista.

Ove efikasne kreme za povećanje grudi pospešuju rast masnih ćelija oko dojke. Ipak, morate biti oprezni pri odabiru kreme, proučiti njene ključne sastojke, jer samo prava krema sa odgovarajućom količinom komponenti za povećanje masti može dati željene rezultate.

Hrana od koje rastu grudi

Sigurno ste čuli da pojedine namirnice mogu znatno pospešiti rast grudi. Pravilna ishrana ima veliku ulogu u oblikovanju tela, pa i u oblikovanju grudi, ali ih može i povećati. Veličina grudi uglavnom zavisi od nivoa dva hormona u telu, estrogena i progesterona. Hranljive materije poput broma i mangana, takođe pomažu ubrzanju apsorpcije hormona kroz hranu koju jedeš.

Stoga bi hrana koju konzumirate morala da sadrži dobar balans fitoestrogena, progesterona, mangana i minerala u tragovima. Ako tražite prirodne i korisne načine za povećanje grudi, evo nekih namirnica koje regulišu hormonsku funkciju i doprinose povećanju grudi.

Mleko

Za žene koje žele veće grudi, nema bolje hrane od mleka. Mleko sadrži nivoe reproduktivnih hormona sličnih ljudskom telu, uključujući estrogen, progesteron, pa čak i prolaktin, koji su dobri za plodnost i povećanje veličine grudi. Takođe stimulišu protok krvi u dojkama. Osim mleka, tu je i sir, jogurt, sojino mleko koje treba uključiti u ishranu.

Orasi i semenke

Uvek je korisno uključiti šaku oraha i semenki u dnevni plan ishrane. Osim vitamina i minerala u tragovima koji održavaju zdravlje srca i mozga, orasi i semenke sadrže dobru količinu dobrih masti i proteina u sebi, koji pospešuju rast grudi. Neki od najboljih orašastih plodova su orasi, indijski orasi, kikiriki.

Semenke poput semenki suncokreta, bundeve i lanenog semena pomažu u stimulaciji i ravnoteži nivoa estrogena u telu. Osim toga, možete ih grickati za užinu, ili dodati u bilo koji obrok!

Morski plodovi

Ženama u reproduktivnom dobu preporučuje se često konzumiranje morskih plodova. Opcije morskih plodova poput masne ribe, školjki, morskih algi, sadrže omega-3 masne kiseline i mangan, koji sinhronizuju hormonsko funkcionisanje u telu. Morski plodovi su dobar izbor hrane kada je rast grudi u pitanju. Takođe, morski plodovi su idealna hrana kod rešavanja problema plodnosti.

Seme piskavice

Piskavica je tradicionalna superhrana koja se preporučuje za mršavljenje, pa čak i dojilje koje moraju stimulisati proizvodnju mleka. Zanimljivo je da ekstrakt semena piskavice takođe može pomoći ženama da dobiju na obimu grudi, ukoliko ga redovno konzumiraju.

Semenke piskavice su bogat izvor fitoestrogena, koji stimulišu protok krvi i pomažu mlečnim žlezdama da porastu nakon starosti. Ekstrakt semena piskavice je takođe lako dostupan u obliku kapsula/ ulja.

Ulja

Ulja se ne moraju koristiti samo za masažu grudi, već se mogu uključiti i u ishranu. Ako koristite dobar izvor ulja (po mogućnosti ulja poput avokada/masline), za nekoliko nedelja možete primetiti povećanje grudi. Zdrave masti odlične su za podsticanje rasta mlečnih žlezda.

Crveno sočivo

Crveno sočivo (crvena leća) koje se često koristi u indijskim kuhinjama je dobar izvor fitoestrogena. Pobrinite se da svojoj ishrani dodate crveno sočivo, koje je takođe izvor proteina za prirodno povećanje grudi.

Šta još možete učiniti za savršen dekolte?

Ako želite da vaše grudi izgledaju savršeno u svakoj prilici, možete se poslužiti i trikovima uz pomoć odeće. Istaknite ih najbolje uz pomoć V izraza, ali imajte na umu da velike grudi nikako ne idu sa dubokim dekolteom.

Tu su i trake za podizanje grudi koje će ih učiniti primamljivim, a najbolje od svega je što se ne vide ispod odeće. Bilo kako bilo, ono što je svakako važno jeste da ćete ovim trikovima i savetima podići svoje samopouzdanje, više ćete poštovati samu sebe, ali ćete takođe mamiti poglede i uzdahe suprotnog pola.

Budite zadovoljni onim što imate, ali, svakako, ukoliko to baš želite, probajte neki od ovih saveta, ne može da škodi!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *