povecanje grudi prirodno

Povećanje grudi prirodnim putem

Trend velikih grudi se u svetu održava poslednjih 20ak godina. Razvoj estetske hirurgije doprineo je da, danas, veliki broj žena ima silikonske implante, koji grudima daju na veličini, a ženama na samopouzdanju.

Iako je plastična hirurgija primat u povećanju grudi, ona ima brojne loše strane – na prvom mestu, nalazi se opasnost od potencijalnog pucanja, bilo kakva povreda, pogotovo saobraćajni traumatizam, dovode do pucanja silikona i do jako loših posledica po zdravlje.

Sa druge strane, usluge plastičnih hirurga su veoma skupe, te je potrebno izdvojiti par hiljada eura kako bi dobili kvalitetne silikonske implante koji i tada imaju opasnost od pucanja i potrebu za menjanjem na nekoliko godina. Silikonski implanti, takođe, onemogućavaju normalan proces dojenja mladih majki, te se njihova ugradnja često preporučuje nakon rađanja dece.

kako povecati grudi prirodno

Još jedna u nizu negativiteta jeste obazrivost koju žena sa silikonskim implantima mora imati kako bi silikoni bili neoštećeni, simetrični i odgovarajućeg oblika.

Poslednjih par godina, sve se više govori o prirodnom načinu povećavanja grudi, što zbog sve lošijeg održavanaj silikonskih implanata, to zbog toga što se prirodnim uvećanjem grudi dolazi do trajne izmene oblika grudi. Još jedna u nizu prednosti jeste i cena, za svega nekoliko hiljada dinara, možete dobiti oblik grudi po Vašem izboru!

Kako povećati grudi ?

Povećanje grudi prirodnim putem nikada nije bilo lakše! Veće grudi na prirodan način su trajne i ne narušavaju zdravlje ni u kom obliku.

Za početak, govorićemo o vežbanju kao načinu povećanja grudi.

  1. Sklekovi. Sklekovi su lokomotorne vežbe koje prvenstveno služe za jačanje tricepsa. Sa druge strane, sklekovi deluju i na jačinu i veličinu pektoralnih mišića, lokalizovanih direktno ispod grudi. Ukoliko ste neutrenirani, uvodite sklekove postepeno. Prvog dana, započnite sklekove od 2 serije sa po 10 sklekova. Svakog dana povećavajte broj do onog broja koji je za Vas najviše odgovarajući. Takođe, izvođenjem sklekova na podu, doprinosite sili gravitacije, te i ona utiče na samo uvećanje grudi. Ukoliko ste dosta neutrenirani, na početku radite sklekove sa kolenima na podu, a onda se vremenom odižite, naslonjeni na podlaktice, a vremenom pređite i na prave gimnastičarske sklekove.
  2. Dizanje tegova. Ova disciplina je veoma dobra za održavanje čvrstine pektoralnih mišića. Kako ne bi opteretili kičmu, radite vežbu na sledeći način – lezite na leđa, a onda raširite ruke. U svaku ruku stavite po teg a onda pravite pokrete u širokom luku spajajući ruke na sredini tela. Na početku, radite 2 do 3 serije sa po 10 dizanja, a onda vremenom povećavajte broj. Pored jačanja grudi, ova vežba će Vam pomoći i da održavate fiziolške krivine kičme, te će grudi i na taj način izgledati veće.
  3. Trbušnjaci. Pored jačanja trbušnih mišića, ovom tehnikom jačate i pektoralne mišiće. Prvog dana vežbanja, započnite sa 20 laganih trbušnjaka, a svakog dana povećavajte za 10.

Soja za rast grudi

Soja je prirodni, najznačajniji izvor estrogena. Soju možete konzumirati na 3 načina ukoliko želite da dođete do većih grudi – u vidu grickanja pečene soje, u vidu konzumiranja sojinog mleka i ubacivanjem u kafu umesto običnog mleka ili u vidu tofu sira koji je sve više prisutan na našem tržištu.  Od tofu sira se prave idealne zakuske, a jedina mana mu je što je malo skuplji na našem tržištu.

Hmelj za povećanje grudi

Hmelj ima značajno dejstvo na samo tkivo dojke, on puni sunđerasto tkivo i daje mu na čvrstini. Hmelj možete nabaviti u apotekama i konzumirati ga u svežem obliku, ali od njega i pripremati hleb, čaj i čorbe. Kada kupujete hmelj, uvek birajte sveži oblik i nikako u mešavini sa drugim biljem.

Napomena: hmelj u pivu ne utiče značajno na tkivo dojke jer je veći deo estrogena “uništen” alkoholom.

Piskavica za povećanje grudi

Piskavica deluje dvojako uz pomoć 2 hormona koji se u njoj nalaze – estrogena i prolaktina. U narodu je piskavica poznatija i kao grčko seme, te ga kao takvog možete nabaviti u bilo kojoj prodavnici zdrave hrane. Od piskavice se mogu pripremati obloge za površinsko mazanje grudi, ali i priprema čaja koji je veoma zdrav i ukusan. Grčko seme je značajan izvor vitamina B1, a time učestvuje i u održavanju zdravlja kako grudi, tako i kože, kose i noktiju. Vitamin K koji se takođe nalazi u grkom semenu održava zdravlje krvnih sudova i sprečava veliko krvarenje prilikom povrede.

Čaj od piskavice se priprema veoma jednostavno – u pola litre vode koja ključa, dodajte piskavicu, bosiljak i kim. Nakon što voda proključa, stavite šerpu sa strane i dodajte prirodne dodatke – limunov sok i 2 kašičice meda. Konzumira se 2 puta dnevno, a pored uticaja na rast grudi, ovaj čaj će doprineti i redukciji telesne mase!

Prirodno povećanje grudi

Kako na prvu menstruaciju, redovnost mensturalnog ciklusa, libido, tako i na rast grudi utiče ženski hormon estrogen koji je veoma značajan i za zdravlje žena – štiti od brojnih posledica menopauze, pre svega osteoporoze, a i brojnih hormonskih disbalansa koji se sreću u tom periodu. Estrogen je hormon koji ne morate unositi u čistom obliku, brojne namirnice su bogate upravo ovim hormonom i iz njih se ovaj hormon idealno apsorbuje!

  1. Sušeno voće – sušene kajsije, šljive i urme na idealan način vrše balans estrogena u organizmu. Takođe, predstavljaju veoma zdrave grickalice koje su veoma bogate vlaknima. Estrogeni koji se nalaze u ovim namirnicama spadaju u fitoestrogene koji se apsorbuju u velikim količinama.
  2. Laneno seme – lan je bogat estrogenom i vlaknima, time doprinosi jačanju grudi, ali i smanjenom apetitu, čime u isto vreme regulišete i telesnu težinu.
  3. Susam – sadrži brojne fitoestrogene, a najveća apsorpcija ovog hormona jeste iz susamovog ulja. Susam je značajan izvor minerala i vlakana čime podstiče idealno varenje i jača metabolizam. Ipak, vodite računa da termičkom obradom, susam gubi na nutritivnoj vrednosti, te je najbolje konzumriati ga u sirovom obliku.
  4. Leblebija – možete je koristiti u pečenom obliku kao grickalicu, ali i prepremiti u obliku prezdravog humusa koji obiluje namirnicama bogatim estrogenom.
  5. Pasulj – trudite se pasulj kuvate, a ne pečete, time se gube značajna vlakna i rezerve estrogena.
  6. Grašak – pored estrogena, grašak je iznenađujuće značajan izvor vitamina C. Pored rasta grudi, grašak utiče i na zdravlje imunog sistema.