Vrhunska dijeta dr Oza sužava struk za 5cm u toku 2 nedelje

Obećanje

Sužava struk za 5cm u toku 2 nedelje. Tako piše u Vrhunskoj dijeti dr Oza.

Plan ishrane je zasnovan na vašem znanju, na primer, kako organizam skladišti masti i sagoreva kalorije, zašto ste gladni i šta vam daje osećaj sitosti. Daje i savete, na primer, koristite manje tanjire da bi vam i porcije bile manje.

Da li deluje dijeta dr Oza?

Sama dijeta nije bila predmet ispitivanja, ali dr Mehmet Oz podupire neke svoje tvrdnje istraživanjima.dijeta-dr-oza

Šta smete da jedete?

Dijeta dr Oza daje dug spisak za kupovinu preporučenih namirnica. Navalite na sveže voće i povrće, slabe proteine, kao što su pileća prsa bez kože i losos, nemasni mlečni proizvodi i cela zrna.

Sledite „pravilo petica“ da biste znali šta ne smete da jedete. Ako namirnica ima bilo šta od nabrojanog u prvih pet sastojaka na deklaraciji, klonite je se: šećeri, sirupi, belo brašno, zasićene masti i trans masti.

Alkohol može, ali samo jedno piće dnevno, najbolje pri kraju večere. Zapamtite: alkohol ima kalorije, ako se opustite, završićete tako što jedete više nego što ste planirali.

Dijeta dr Oza stepen napora: srednji

Osim što eliminiše šećer, belo brašno i neke vrste masti, Vrhunska dijeta dr Oza vam daje fleksibilnost, u smislu da možete da birate šta ćete jesti iz svake grupe namirnica.

Ograničenja – Ozov spisak za kupovinu je dug i uključuje obilje različitih namirnica koje mogu da zadovolje svačiji ukus.

Spremanje hrane i nabavka – Vaše navike u pogledu kuvanja i nabavke namirnica će morati mnogo da se menjaju. Većinu stvari sa spiska bi trebalo da nađete u običnoj prodavnici.

Prerađene namirnice i gotova jela – Nisu potrebne.

Sastanak licem u lice – Ne, ali dr Oz preporučuje da pronađete „druga u mršavljenju“, kao što su suprug/a, prijatelj ili saradnik i da budete u kontaktu sa tom osobom, bilo telefonom ili imejlom, svakodnevno.

Fizičke vežbe – Da. U dijeti dr Oza vaše vežbe bi trebalo da uključuju i pola sata kardiovaskularnih aktivnosti, kao što su šetnja, plus trening snage da biste jačali mišiće jednom nedeljno. Konačno, možete da pređete 10.000 koraka ili da trčite 8km dnevno.

Da li dijeta dr Oza dozvoljava ograničenu ishranu?

Vegetarijanci, vegani, kao i osobe koje praktikuju ishranu sa smanjenim unosom masti ili soli, trebalo bi da se pridržavaju dijete dr Oza bez problema.

Šta bi još trebalo da znate o dijeti dr Oza?

Troškovi – Oz preporučuje potpuno pretresanje ostave, a to može da bude skupo. Kada to uradite, posle ćete samo dopunjavati zalihe.

Podrška – Dijetu dr Oza možete da praktikujete sami, ukoliko niste našli druga u mršavljenju.

Šta kaže dr Melinda Ratini?

Da li deluje dijeta dr Oza?

Kao i svaki dobar lekar, dr Oz je očito čitao nutricionistička uputstva Američke asocijacije za srce i Američke asocijacije za dijabetes. Glavni koncepti njegovo plana ishrane su ispravni, što se vidi iz brojnih preporuka. Verovatno ćete skinuti kilograme i biti na putu ka boljem zdravlju, ako se budete pridržavali ovog plana.

Oz je uključio fundamentalne elemente zdrave ishrane: ukusna jela i zdrav izbor namirnica. Njegovo „pravilo petica“  je dobro za izbacivanje većine prerađenih namirnica iz kuhinje, a sa njima i onih u kojima ima previše soli, masti i praznih kalorija.

Da li je dijeta dr Oza dobra u slučaju nekih oboljenja?

Ishrana koja ima manji unos soli i masnoće je dobra za zdravlje srca i krvni pritisak, a isto tako i svako smanjenje telesne težine. I vaš nivo holesterola će verovatno opasti ako se budete pridržavali ove vrste razumnog jela.

Smanjenje telesne težine i vežbe dokazano pomažu kod prevencije i lečenja dijabetesa. Ako imate dijabetes, svaka drastična promena ishrane ili aktivnosti znači da ćete možda morati da uskladite terapiju za dijabetes tako da izbegnete hipoglikemiju (nizak nivo šećera u krvi). Porazgovarajte sa svojim lekarom ili dijetetičarem da biste dobili uputstva.

Dijeta dozvoljava mlečne proizvode i životinjske proteine sa niskim sadržajem masti, kao i ribu. Puna je i vlakana zbog voća, povrća i celih zrna. Vlakna će držati holesterol pod kontrolom, a to je dobro za vaš digestivni sistem.

Vrhunska dijeta dr Oza podrazumeva oko 30 minuta aerobika skoro svakog dana. Ovo preporučuje i Američka asocijacija za srce. Međutim, ovaj plan je malo podbacio sa treningom snage. I Američka asocijacija za srce i Centar za kontrolu bolesti kažu da biste trebali da ga praktikujete bar dva puta nedeljno.

Oz preporučuje da svi posete lekara pre nego što počnu da primenjuju njegova plan ishrana-vežbe.

Zaključak

Najbolniji deo Vrhunske dijete dr Oza je pretresanje ostave.

Snabdevanje kuhinje po spisku dijete će verovatno da bude skupo u početku, međutim, nakon toga, ne bi trebalo da vas košta više nego što ste trošili na kupovinu uobičajenih namirnica. Svaka skupa stavka može da se izbalansira tako što ćete uštedeti jer više ne kupujete masnu i procesuiranu hranu.

Spremite se da sami kuvate, pošto će vam tako biti lakše da se pridržavate dijete dr Oza. Ishrana van kuće je priličan izazov jer nemate kontrolu nad sastojcima jela.

Vrhunska dijeta dr Oza ima veoma korisne savete kako da se pridržavate režima ishrane i kako da održavate telesnu težinu nakon nje. Saveti o zdravoj ishrani će vam biti od koristi čitavog života.